یادمـــان

نکاتی اعتقادی به بهانه‌ی مناسبت‌های تاریخی

یادمـــان

نکاتی اعتقادی به بهانه‌ی مناسبت‌های تاریخی

آموزش مجازی معارف قرآن و اعتقادات
پیوندهای روزانه

سلام

22 ربیع الاول سال سوم هجرت، روزی است که جنگ بنی النضیر رخ داد و در طی آن جنگ یهودیان از مدینه به بیرون رانده شدند. به نظرم رسید در مورد یهودیان، به یک نکته که به نظر خودم مهم و قابل تأمل هست اشاره کنم. همراه باشید


پرده اول: اصل بحث

یهودیان تنها گروهی هستند که خداوند متعال در قرآن کریم خطر آنان را برای مسلمانان بیان نموده و این خطر را به روش های مختلفی به مسلمانان متذکر شده است.

نکته مهم این است که باید بدانیم خطر یهودیان هیچ‌گاه خطر نظامی نبوده است بلکه آنان با نفوذ در دین، قصد دگرگون یا واژگون نمودن اسلام را از درون داشته‌اند. بنابراین می‌توان دو نقش اساسی برای آنان در نظر گرفت:

            1ـ نفوذ یک فرد یهودی در درون جامعه‌ی مسلمین

            2ـ ارتباط با مسلمان‌نماها که در باطن دشن اسلام بودند.

یهودیان عملاً از هر دو راه وارد شدند. در ادامه قصد داریم به یک فرد به عنوان نمونه که در تاریخ نقل شده است اشاره کنیم.


پرده دوم: یک نمونه

در منابع اهل‌تسنن روایاتی وجود دارد که در آن‌ها تصریح شده است عمر بن خطاب کتاب یهودیان را به نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌آورد و می‌خواند. و این در حالی بود که او نارضایتی پیامبر را از این کار می‌دانست ولی عمداً در حضور ایشان اقدام به خواندن تورات می‌کرد:

ان عمر بن خطاب اتی النبی بکتاب اصابه من بعض اهل الکتاب فقراءه علی النبی فغضب و قال: أمهوکون فیها یا بن الخطاب؟ و الذی نفسی بیده لو انّ موسی حیاً ما وسعه الا ان یتبعنی.1

عمر بن خطاب کتابی را که از بعضی از اهل کتاب به او رسیده بود، به نزد پیامبر آورد و آن را برای آن حضرت قرائت کرد. رسول الله خشمگین شده و فرمودند: ای پسر خطاب آیا مطالب آن تو را اغفال کرده؟ قسم به کسی که جانم در دست اوست، اگر موسی زنده بود، برای او جایز نبود و نمی‌توانست سخنی بگوید، مگر اینکه مرا تبعیت کند.

همچنین روز عمر بن خطاب به پیامبر اکر صلی الله علیه و آله گفت:

یا رسول الله! اهل کتاب برای ما احادیثی نقل می کنند که باعث تعجب ما شده است و تصمیم داریم آن‌ها را بنویسیم! حضرت فرمودند: ای پسر خطاب آیا شما هم مثل یهود و نصاری در تحیر هستید؟ قسم به کسی که جان محمد در دست اوست، برای شما کتاب پاک و پاکیزه‌ای آورده‌ام.

سیوطی نیز نقل کرده است:

أن عمر کان یأتی الیهود فیسمع منهم التوراة.2

عمر به نزد یهودیان می‌رفت و از آنان تورات را می‌شنید.

همچنین نقل شده است که:

عمر بن خطاب همراه با نوشته‌ای که قسمت‌هایی از تورات در آن بود، بر رسول خدا صلی الله علیه و آله وارد شد و گفت: این نوشته را که از مردی از اهل کتاب به دست آوردم، به شما نشان می‌دهم. پس چهراه پیامبر صلی الله علیه و آله بسیار متغیر شد به گونه‌ای که هیچ گاه مثل چنین تغییری را ندیده بودم.3

 

همچنین برخی روایات را به زبان عربی هم قرار دادم تا جستجوی آن‌ها در اینترنت یا نرم‌افزارهای حدیثی امکان پذیر باشه تا اگر دوست داشتید در این زمینه بیشتر تحقیق کنید.

به نظر شما حضور مداوم خلیفه نزد یهودیان عجیب نیست؟


 


پی‌نوشت:

[1]. مسند احمد، ج3، ص387.

[2]. اسباب النزول سیوطی، ج1، ص21.

[3]. الدرالمنثور، ج5، ص148.

ضمن تشکر
پاسخ:
سلام
خواهش می کنم

بخش‌هایی از این نظر که با * مشخص شده، توسط مدیر سایت حذف شده است
سلام
خسته نباشید واقعا زیبا بود
بر ****** لعنت
پاسخ:
سلام
متشکرم

  • معین الاسلام
  • خیلی جالب بود من تو جمع دوستای مذهبیم حتما این موضوع رو مطرح میکنم

    تا با دشمنای اهل بیت ع بیشتر آشنا بشن و بغضشون نسبت به دشمنای ائمه ع زیاد بشه

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی